Agenda

Lente op Lichtcentrum Amsterdam

Start op 20 oktober, 9 zaterdagmiddagen 1x p.mnd

Training Sjamanistisch Systemisch Werk

In het Sjamanistisch Systemisch werk gaan we ervan uit dat alles een ziel heeft, dat iedereen met elkaar verbonden is en onderdeel uitmaakt van het grote geheel. In ons werk nemen we steeds als uitgangspunt het Levens wiel van de 4 Ziel velden. De Universele, de Familie, de Collectieve en de Individuele Ziel. Dit wiel fungeert zowel als landkaart en als kompas en helpt je daarmee om steeds weer te kijken waar je nu staat en hoe jij je verhoudt met elk veld. We zijn namelijk altijd onbewust of bewust verbonden met deze Ziel velden. Overtuigingen, tradities, onopgeloste zaken en trauma uit beide velden kunnen nog steeds invloed hebben en ons leven bepalen Waar hebben we dus nog iets uit te zoeken, te omarmen of los te laten? Hoe kunnen we blijven uitlijnen op de agenda van onze eigen ziel?

ERVAREND LEREN

De training is vooral ervaringsgericht. Je leert het levens wiel van de vier Ziel’s groepen (gebaseerd op het werk van Daan van Kampenhout) door het te ervaren en steeds dieper inzichtelijk te voelen hoe de respectievelijke velden werken en aanvoelen. Je wordt je bewust hoe je in het leven staat en je plek hebt in het grote geheel. Dit doen we door verschillende aspecten systemisch te onderzoeken die daar bij horen zoals de plek binnen je familie, gezin, je werk, de relatie met je zelf en de verbinding met de natuur in en om je heen. Je ontmoet en verbindt je met je eigen ziel en leert hoe je je steeds weer verhoudt met de andere ziel groepen. Dit alles onderzoeken en ervaren we door het werken met Rituelen, sharing, Systemische opstellingen, inquiry, meditatie, dans en beweging.
Het wiel is leidend, voor elke avond nemen we een ander aspect in onze aandacht.

WAT BRENGT DE TRAINING JE?

*meer inzicht in het levens wiel en de 4 Ziel’s groepen; het familieveld, het collectief, individuele ziel’s veld, het eenheidsbewustzijn, het Universele veld, aarde, zon en de natuur.
* meer inzicht in je eigen relaties, je plek in je familie en collectief.
*je leert luisteren, voelen, afstemmen en in contact komen met je ziel, lichaam en je stem.
* je leert met de rituelen/ceremonies/opstellingen meerder diepere lagen te ervaren.
* Sjamanistisch Systemisch werk geeft je een bredere manier van kijken hoe alles met elkaar verbonden is en hoe jij daar onderdeel van bent en je plek erin hebt.
*het geeft een verdieping, verbinding en kracht ten aanzien van je eigen persoonlijke en spirituele leven.

TRAINING INFO

Deze training wordt 1 x per maand op 9 zaterdagmiddagen gegeven door Jacqueline de Vries en Atten van der Vlugt op het Lichtcentrum Amsterdam.

Facebook: Lichtcentrum Amsterdam

Schellingwouderdijk 337, huis, Amsterdam

We starten 20 oktober, vervolgens 17 november, 8 december, 19 januari, 9 februari, 9 maart, 6 april, 11 mei en 15 juni.
Tijd is van 13.00 – 18.00
Bijdrage € 395 – excl. 21% BTW voor 9 dagen

We zien er naar uit je te ontmoeten!
Jacqueline en Atten

Wil je meer weten? �Kijk dan door informatie op de website of op facebook.com/soulinmovements

 SOUL QUESTS  2019

Sjamanistisch Systemisch Werk

26 t/m 31 maart 2019

18 t/m 22 september 2019

Sjamanistisch Systemische Soul Quest steekt een oude spirituele praktijk ( de Vision Quest ) in een nieuw jasje.

De natuur als jouw persoonlijke krachtbron gaan we onderzoeken, inzetten en een stem geven in opstellingen.

Waar voel jij je mee verbonden, ontdek de inspiratie en boodschappen die in de natuur verborgen liggen.

We zonderen ons af in de natuur, weg van de dagelijkse beslommeringen met internet en onze smart phones.

Vier nachten, vijf dagen naar Noord Frankrijk. Met zo min mogelijk afleiding. Back to Basic.

ORGANISATOR

Jacqueline de Vries en Atten van der Vlugt
Telefoon:
Jacqueline +316 270 58 125 / Atten +31628736028
E-mail:
info@lichtcentrumamsterdam.nl / info@atten.org
Voor inschrijvingen ga naar http/lichtcentrumamsterdam.nl
Ervaring van deelnemers :

“Liefdevolle en wijs begeleid door Atten en Jacqueline, weer één worden met de natuur. Ruimte voor veel, een innerlijke reis op een prachtplek. Daar kon ik nog lang op teren. Het was een ervaring die voorbij woorden gaat. Voel me dankbaar! “ Karin Seine

“Wishing you en Jacqueline all the best op jullie prachtige soul-releasing reis! prachtig werk wat jullie doen. het heeft mij heel veel gebracht: herINnerd aan mn natuurlijke zijn, leren intunen op de natuur. en wat heeft die veel te vertellen! zo heb ik ook beter leren luisteren naar MIJN natuur en heb sindsdien zoveel over mezelf geleerd wat ik nog niet wist.
Mijn proces van trauma healing en in mijn volwassen kracht gaan staan heeft daarmee een enorme lucht genomen. Door nu nog beter te kunnen intunen in de gouden kern die goed genoeg is-anytime anywhere- en van daaruit mijn leven vorm te geven.
Hoop dat jullie dit met dit cadeau en met jullie warme persoonlijkheid nòg meer mensen op reis mogen nemen door de natuur naar hun eigen natuur” Andrea

De Soul Quest was voor mij een prachtige innerlijke reis. Jacqueline en Atten weten hoe ze het neerzetten van een programma kunnen combineren met het afstemmen op wat past en nodig is in de groep en voor ieders individuele proces. De combi van sjamanistische rituelen, ‘gewoon zijn’ in de natuur en diverse vormen van opstellen, heeft mij dieper doen zakken in de verbinding met mezelf. Toen ik na de Soul Quest thuiskwam voelde ik mij meer geland ‘op mijn plek’ in mezelf en in mijn familiesysteem en kon ik ervaren hoe alles plots kan gaan stromen. En nu, enkele maanden later, stroomt het nog steeds.   Krista

Op Soulquest gaan was mijn beste besluit van 2018! Gedragen door het wijze bos, de bezielde leiding van Atten en Jacqueline, de wind met al haar boodschappen en de veilige groep hebben mij in contact gebracht met mijn ware natuur …Luister of de wind je naam fluistert en ga! You won’t regret it. A.

Mannen Cirkel

Sjamanistisch Systemisch Werk,

Op zoek naar de verbinding met jezelf en andere mannen.

7 bijeenkomsten eens in de maand op de woensdag avond van 20.00 – 22.30 uur in het  Lichtcentrum Amsterdam,

Data 21 nov. 19 dec. 23 jan. 20 feb. 20 mrt. 24 april. en 22 mei

De volgende hoofd thema’s gaan we behandelen in deze 7 avonden.

~ Vader Lijn, Grootvader, Overgrootvader en zo verder  terug,

Jouw vader is jouw eerste voorbeeld van man zijn, de eerste spiegel en zo kijken we terug in de tijd, naar de vader van jouw vader en zo gaan we systemisch terug in de tijd. Wat is het man beeld in de familie, wat wordt er doorgegeven van generatie op generatie. Hij heeft op zijn beurt een voorbeeld van zijn vader.  Kijken wat de beelden ons te zeggen hebben.

~ De Kleine jij,
Het innerlijk kind, z’n behoeftes en verlangens. De spiegeling van onze ouders in onze eerste levensjaren zijn bepalend voor de rest van ons leven. De gevoelens van bijv. onveiligheid, eenzaamheid, afgescheidenheid keren alsmaar terug in ons latere leven. Het is essentieel om een helder zicht op deze patronen te krijgen, voor heling en nieuwe verbinding.

~ Overtuigingen en Oordelen over het man zijn,

Onderzoeken van wat het algemene beeld van het man-zijn is. Wat is het beeld dat de maatschappij ons schetst.
Als man leer je stoer en sterk te zijn, eerst je kracht gebruiken dan je hersens, je gevoelens en emoties niet te tonen en de kwetsbaarheid zo mogelijk te negeren. Je bent een mietje als je je gevoel en emoties laat zien. Dit soort overtuigingen werken elke dag door in je leven. Deze ideëen onderzoeken we.

~ Zelfbeeld

Vaak hebben we een image van datgene wat je graag laat zien, de dingen waar we niet zo trots op zijn laten we dikwijls ook niet zien.  Het beeld van hoe je jezelf graag ziet is dat nog steeds passend, zijn er verschuivingen, inzichten, ervaringen die maken dat je anders in het leven bent gaan staan. Hoe kijken anderen naar jou. Wat is jouw verlangen cq. wens als het gaat over man zijn. Hoe leef je jouw waarheid. Waar sta je voor.

~ Liefde / Seksualiteit

Man / vrouw verbinding ( of man / man ), we onderzoeken met elkaar onze thema’s op het gebied van de liefde en seksualiteit. Wat verwachten we van onszelf of de ander. Hoe vullen we dat in, is er de drang om voorbij onszelf te gaan, in de zin dat we ons gevoel niet toelaten of er geen ruimte voor maken. Vaak is het al lastig genoeg om er iets over te zeggen.

~ Kwetsbaarheid

Verborgen krachten achter gekwetste stukken. Als man komen we soms in gevechten terecht, waar blinde woede, agressie, geweld de toon zetten. We pantseren onszelf en we zijn dader of slachtoffer. Dit waar laten zijn en ons ware gevoel . ( het verdriet, de pijn, de eenzaamheid ) hierover toe te laten, zorgt voor ruimte inzicht en transformatie.

~ Krachtbronnen

De bezielde wereld. Waar halen we kracht uit, waar liggen onze steunbronnen, hoe voeden we onszelf. We verbinden onszelf met onze gidsen, onze ziel, de natuur e.a. hulpbronnen. Wat is onze verbinding met de aarde of de ongeziene wereld ?

info Atten; 0628736028