Over mijzelf

Atten van der VlugtAtten van der Vlugt

Ikzelf kom van het platteland, zoon van een bollenboer, uit een boerenfamilie. Als kind moest ik meehelpen op het land en was ik onder de indruk van de openheid, de lucht om me heen, de ruimte. Ik was filosofisch ingesteld, dacht op mijn manier na. Ik had God Lot als geloof bedacht, alles wat me toe valt, is goddelijk (kan ik nu soms zeggen). Op de middelbare school was ik erg verlegen, wat teruggetrokken. Hierna heb ik wat administratieve baantjes gedaan, maar het was alsof ik steeds een beetje doodging. Ik ben gestopt met dat werk en naar de Kunst Academie te Rotterdam gegaan. Daar ben op mezelf gaan wonen. Ik werd daar een stuk gelukkiger. Ik leerde de vreugde om in alle vrijheid zelf te bepalen wat ik wilde maken en hoe ik m’n tijd wilde indelen. Dat er altijd inspiratie aanwezig is. Ook verdiepte ik me in die tijd in Osho (toen nog Bhagwan) begon met meditaties en workshops te volgen. Tegelijkertijd ging ik op karate en van een wat stijve jongeman werd ik pezig en behoorlijk wat leniger. Mijn lijf en mijn gedachten wereld kregen een behoorlijke up lift. Te vertrouwen dat inzichten zich vanzelf aandienen. Na de kunstacademie heb ik een aantal jaren in een Osho commune gewoond, mijn spirituele pad ontwikkelde zich en ook nu nog zie ik Osho als mijn grote leermeester en inspiratiebron. Op deze commune leerde ik het samen leven en werken, de sociale impact van met anderen samen te zijn, de vreugde en ook de last die dit met zich meebrengt.
Ik kreeg nieuwe inzichten omtrent mezelf door de meditaties en alle verschillende trainingen die ik gedaan heb. Langzaam maar zeker heb ik mezelf steeds meer en beter leren kennen in zoveel verschillende situaties in m’n leven. Ik ben tientallen jaren zowel beeldend kunstenaar als free-lance kok, (op de andere pagina /https://atten.org/kunst-en-aanverwante-zaken/ kun je mijn beelden en elders foto’s van maaltijden bewonderen) nu de laatste jaren ook als opsteller en persoonlijk begeleider werkzaam. Inmiddels ben ik vader, heb ik een zoon, leef gescheiden van de moeder. Heb ik een vaste relatie met m’n lief.

Inspiratie

Wat mij momenteel inspireert is dat zowel de voortschrijdende techniek als wel vele spirituele teksten spreken over het feit dat alles verbonden is. Daaruit volgt dat we alles voelen en opslaan. Zoals de natuur volken zich met de aarde verbonden voelen. Voor mij is dit steeds weer de uitdaging om dit te beseffen, om niet te denken dat ik een afgescheiden stukje ben, maar dat ik deel van het grote geheel ben. Dit te beseffen in zowel slechte als goede tijden. Het feit dat mijn liefde altijd meetelt, dat wat ik doe of denk altijd van invloed is op de wereld om mij heen. Hierin schuilt voor mij ook de magie van het leven, de bezieling in alles om me heen, wat me verwondert, verblijd, toelacht. Vormen, kleuren, geuren, geluiden, ideeën, zoveel.

Dat mijn spirit er totaal mag zijn.

Sjamistische drum
Natuuropstellingen in Frankrijk,                     Blanchefosse et Bay, Grande Rue 1Bay, Frankrijk
Website: www.boerderijbay.nl