Over mijzelf

Atten van der Vlugt
Atten van der Vlugt

Atten van der Vlugt

Ikzelf kom van het platteland, zoon van een bollenboer, uit een boerenfamilie. Als kind moest ik meehelpen op het land en was ik onder de indruk van de openheid, de lucht om me heen, de ruimte. Ik was filosofisch ingesteld, dacht op mijn manier na. Ik had God Lot als geloof bedacht, alles wat me toe valt, is goddelijk (kan ik nu soms zeggen). Op de middelbare school was ik erg verlegen, wat teruggetrokken. Hierna heb ik wat administratieve baantjes gedaan, maar het was alsof ik steeds een beetje doodging. Ik ben gestopt met dat werk en naar de kunstacademie gegaan. Ben op mezelf gaan wonen. Daar werd ik een stuk gelukkiger van. Ik leerde de vreugde om in alle vrijheid zelf te bepalen wat ik wilde maken hoe en wat. Dat er altijd inspiratie aanwezig is. Te vertrouwen dat inzichten zich vanzelf aandienen. Na de kunstacademie heb ik een aantal jaren in een Osho commune gewoond, alwaar mijn spirituele pad begon, ook nu nog zie ik Osho als mijn grote leermeester en inspiratiebron. Op deze commune leerde ik het samen leven en werken, de sociale impact van met anderen samen te zijn, de vreugde en ook de last die dit met zich meebrengt.
Ik kreeg nieuwe inzichten omtrent mezelf door de meditaties en alle verschillende trainingen die ik gedaan heb. Langzaam maar zeker heb ik mezelf steeds meer en beter leren kennen in zoveel verschillende situaties in m’n leven. Inmiddels ben ik vader, heb ik een zoon, gescheiden van de moeder. Heb ik een vriendin, m’n lief.

Inspiratie

Wat mij momenteel inspireert is dat zowel de voortschrijdende techniek als wel vele spirituele teksten spreken over het feit dat alles verbonden is. Daaruit volgt dat we alles voelen en opslaan. Zoals de natuur volken zich met de aarde verbonden voelen. Voor mij is dit steeds weer de uitdaging om dit te beseffen, om niet te denken dat ik een afgescheiden stukje ben, maar dat ik deel van het grote geheel ben. Dit te beseffen in zowel slechte als goede tijden. Het feit dat mijn liefde altijd meetelt, dat wat ik doe of denk altijd van invloed is op de wereld om mij heen. Hierin schuilt voor mij ook de magie van het leven, de bezieling in alles om me heen, wat me verwondert, verblijd, toelacht. Vormen, kleuren, geuren, geluiden, ideeën, zoveel.

Dat mijn spirit er totaal mag zijn.

Sjamistische drum
Natuuropstellingen in Frankrijk,                     Blanchefosse et Bay, Grande Rue 1Bay, Frankrijk
Website: www.boerderijbay.nl