Soul Quest

 SOUL QUEST  2024

Sjamanistisch Systemisch Werk

24 t/m 28 April

Soul Quest steekt een oude spirituele praktijk ( de Vision Quest ) in een nieuw jasje. We gebruiken Systemisch Werk om dieper te kijken naar onze leven.

De natuur als jouw persoonlijke krachtbron gaan we onderzoeken, inzetten en een stem geven in opstellingen.

TERUG NAAR JE ESSENTIE

De aarde, heeft een ziel, net als alles wat er op leeft. We zijn afhankelijk van deze aarde. Velen van ons hebben zich zo losgekoppeld van de aarde dat het vreemd en lastig voor te stellen is om te communiceren met haar. Haar te eren als een levend wezen of om een ritueel uit te voeren voor haar. Als we eerlijk zijn, zullen we in onszelf een verlangen voelen om meer verbonden, meer geaard, om ons meer thuis in deze wereld te voelen. Dit verlangen kan leiden om een blik te werpen op onze voorouders waar we vandaan komen. Daarmee terug naar onze wortels te gaan. Wat ons recht in het hart van de aarde en in een diepere verbinding met de aarde en de natuur brengt. We hebben en dragen dus allemaal deze wijsheid als een essentieel onderdeel van wie we zijn in ons. Door middel van opstellingen en rituelen gaan we het contact hiermee weer activeren en herstellen.

SAMEN EN ALLEEN ZIJN IN DE NATUUR

We zullen dus in deze Soul Quest veel samen buiten werken maar ook alleen zijn in de natuur. We gaan samen het bos in waar we onze eigen gezamenlijke kracht plek hebben en waar we zullen ervaren en voelen wat gezien wil worden. Je ervaart daarnaast op het terrein rond het huis in afzondering de wijsheid van je eigen cirkel, je krachtbron je eigen boom en familieveld waar je per dag diep contact mee maakt.

In deze Sjamanistisch Systemische Soul Quest maken we gebruik van meditatie, lichaamswerk, sharing, rituelen, healing stones, bomen als krachtbron, (familie)opstellingen in samenwerking met de wijsheid van de natuur. Dit alles om de verbinding met de natuur, onze ziel en onze voorouders weer meer te voelen.

In het bos

De Soul Quest wordt gegeven door Jacqueline de Vries en Atten van der Vlugt. Beide zijn Systemisch opgeleid door Hylke Bonnema en door het volgen van vele andere trainingen. Ze geven samen ook de Jaartraining Sjamanistisch Systemisch werk die elk jaar start elk jaar in oktober.

We zonderen ons af in de natuur, weg van de dagelijkse beslommeringen met internet en onze smart phones.

Vier nachten, vijf dagen naar Noord Frankrijk. Met zo min mogelijk afleiding. Back to Basic.

Programma 1 e dag aankomst in de middag tussen 13.00 en 15.00/15.30 opstart programma, 18.30 diner en 20.00 avond programma.

Dag 2 3 en 4 ochtendprogramma van 9.00-14.00-middag van 16.30-18.00 -avond programma 20.00-22.00

5 e dag ochtendprogramma tot +/_13..00  In de middag na de lunch vertrekken we weer naar Nederland.

Locatie:

Blanchefosse et Bay, Grande Rue 1Bay,Frankrij

Website: www.boerderijbay.nl

Organisatie

Jacqueline de Vries en Atten van der Vlugt

Mail voor aanmelding naar info@lichtcentrumamsterdam.nl

Enkele reviews van deelnemers

Wanneer woorden niet toereikend zijn, geeft lijf en natuur antwoorden 🍀🙏🏻. Met zoveel rijkdom voel en kijk ik terug en voel mij gevoed..,op verschillende lagen. De “reis” ernaar toe. Het een zijn met de elementen. … Dankbaar voor de lovin’ support van de tribe. De verstilling en het haarscherp zien vanuit de begeleiding; uitnodigend, liefdevol en zo fijn… Benoemen en voelen wat zichtbaar is en steeds meer wordt. A. -6-2022

Voor mij was de essentie; mogen zijn wat er is, en al meteen toen we compleet waren was het voelbaar.

Ik bleef me naar verbazen over hoe fijn deze groep voelde ..

Ik geloof echt dat we al op elkaar afgestemd waren om dit te ontvangen en door te geven.

Alsof iedereen dezelfde afstemming of opdracht had gehad; de boom zei het al; zorg voor elkaar.

Het voelde zo respectvol en prettig..

De vibe die jullie; Atten en Jacqueline neergezet hebben maakte dat we konden inhaken daarop. Ik denk echt dat we dit nodig hadden; allemaal. Zo deze vanzelfsprekende liefdevolle houding.

Voor mezelf zocht ik de diepere verbinding m de aarde en mijn ziel en wilde ik op n fijne plek zijn; dank huis en omgeving 🙏🏻 met lieve mensen;  🙏🏻

Dat er geen steen was, en ik het niet forceerde, dat er geen boom kwam, en het ok was.

En geen “klassieke” opstelling 

Het is..

Ik ben nog doorgegaan met schilderen, al jaren niet meer gedaan.

Dus uit t niets komt er toch weer iets..

Iedereen ontzettend bedankt voor t luisteren en voor t luisteren naar jullie hart om precies daar met elkaar te zijn die week in dat fijne huis in Frankrijk. 

Het voelt als n herinnering die in m’n hart verankert zit en waar ik altijd even naar terug kan.

Naar jullie, naar ons, naar niets en alles 

❤️ M. -6-2022

Deze soulquest was zo bijzonder voor me, dat de woorden om de ervaring te omschrijven, vervangen worden door een helder wit licht. Alsof ik dagen lang in dat fijne gevoel mocht leven dat ik herken uit diepe meditatie. Eenheid, openheid en liefde. Het was leven zoals leven hoort te zijn. Met fijne mensen om me heen in een langzame bubbel voortbewegend door de prachtige natuur, luisterend naar de stem van de aarde en de bomen. Thuis mogen zijn in dat authentieke oude Franse huis, het lijf gevoed met heerlijk eten. 

En bovenal de vrijheid ervaren om te zijn wie je bent, te mogen ontdekken wat er nog diep verstopt zit. De opmerkzame en kundige begeleiding van jullie, Jacqueline en Atten, zorgde ervoor dat ik me veilig geborgen voelde en zonder schroom durfde te graven en kijken. 

Mijn ziel voelt zich geliefd, mijn oeroude wijsheid voelt zich erkend, mijn stem voelt zich gehoord. Zoveel dank voor deze mooie onvergetelijke reis lieve 5 metgezellen! 

I. -6-2022

Deze Soul Quest heeft mij opnieuw laten zien dat er zo veel wijsheid en kracht in mij aanwezig is onder het laagje modder. De natuur en jullie allemaal hebben me de veilige bedding gegeven om de angst die in mijn ziel huist opnieuw aan te kijken en weer een stukje te helen. Ik vind het soms lastig woorden te geven aan mijn ervaring of gevoel. Maar dit nummer voel ik: I sing like the birds, I grow like the trees, I choose to live in love, I am light, I am grace….  L. -6-2022

Telefoon: Jaqueline +316 270 58 125 / Atten +316 287 36 028

een email voor aanmelding naar info@lichtcentrumamsterdam.nl

Max. aantal deelnemers is 6 en minimum is 3.

Na aanmelden en betalen (of via de onderstaande link of via zakelijke factuur) is je plek gereserveerd. 
Kijk hier voor de annulering voorwaarden. 

Bijdrage €350,- voor de Soul Quest incl 21% BTW

+ €225,- voor eten, drinken en 4 overnachtingen in meerpersoons kamers.

Je kunt natuurlijk ook zelf een tent meenemen en lekker buiten slapen.

Wil je een aparte zakelijke factuur voor je bedrijf? dat kan, dan komt de BTW er bovenop. Stuur dan

Email: info@lichtcentrumamsterdam.nl / info@atten.org

Voor inschrijvingen ga naar www.lichtcentrumamsterdam.nl

Meer ervaringen van deelnemers :

“Liefdevolle en wijs begeleid door Atten en Jacqueline, weer één worden met de natuur. Ruimte voor veel, een innerlijke reis op een prachtplek. Daar kon ik nog lang op teren. Het was een ervaring die voorbij woorden gaat. Voel me dankbaar! “ Karin Seine

“Wishing you en Jacqueline all the best op jullie prachtige soul-releasing reis! prachtig werk wat jullie doen. het heeft mij heel veel gebracht: herINnerd aan mn natuurlijke zijn, leren intunen op de natuur. en wat heeft die veel te vertellen! zo heb ik ook beter leren luisteren naar MIJN natuur en heb sindsdien zoveel over mezelf geleerd wat ik nog niet wist.
Mijn proces van trauma healing en in mijn volwassen kracht gaan staan heeft daarmee een enorme lucht genomen. Door nu nog beter te kunnen intunen in de gouden kern die goed genoeg is-anytime anywhere- en van daaruit mijn leven vorm te geven.
Hoop dat jullie dit met dit cadeau en met jullie warme persoonlijkheid nòg meer mensen op reis mogen nemen door de natuur naar hun eigen natuur” Andrea

De Soul Quest was voor mij een prachtige innerlijke reis. Jacqueline en Atten weten hoe ze het neerzetten van een programma kunnen combineren met het afstemmen op wat past en nodig is in de groep en voor ieders individuele proces. De combi van sjamanistische rituelen, ‘gewoon zijn’ in de natuur en diverse vormen van opstellen, heeft mij dieper doen zakken in de verbinding met mezelf. Toen ik na de Soul Quest thuiskwam voelde ik mij meer geland ‘op mijn plek’ in mezelf en in mijn familiesysteem en kon ik ervaren hoe alles plots kan gaan stromen. En nu, enkele maanden later, stroomt het nog steeds.   Krista

Op Soulquest gaan was mijn beste besluit van 2018! Gedragen door het wijze bos, de bezielde leiding van Atten en Jacqueline, de wind met al haar boodschappen en de veilige groep hebben mij in contact gebracht met mijn ware natuur …Luister of de wind je naam fluistert en ga! You won’t regret it. A.

Omgevings foto Frankrijk