Systemisch Werk en Familie Opstellingen

Familie opstellingen

Familieopstellingen

Heb je het gevoel dat je gevoelens je blokkeren in jouw leven, met de mensen om je heen en wat je wilt in het leven. Dat er zaken spelen binnen je familie waar je geen duidelijkheid over hebt. Door naar jouw familiesysteem te kijken, kun je zien waar je blokkades liggen, waar de oorsprong ligt en hoe we daarmee verbonden zijn.

Familie Systeem

Wat er in andere tijden in ons familiesysteem heeft gespeeld werkt door in ons dagelijks leven. Om daar naar te kijken geeft een enorme bewustwording en verruiming van hoe het ons leven heeft beïnvloed. Vaak raken we ergens in ons leven geblokkeerd, is er een angst om dingen aan te gaan, om gezien te worden, om je plek in te nemen in de wereld… de bezieling is weggevallen. Het kan aanvoelen een leegte.                                                                                                              Met een opstelling kijken we in het familiesysteem hoe het in elkaar zit, wat er speelt en op welke manier we daarmee verbonden zijn. Er kan sprake zijn van geweld, armoede, verlating, misbruik, verslaving, verraad, ziekte of anders. (dit zijn over het algemeen de hoofd thema’s) Door deze zaken een plek te geven maken we ruimte om dat te doorvoelen, te accepteren en te helen. Vanuit het familie veld leer je je opnieuw te verbinden en eventuele traumatische gebeurtenissen of andere emotionele zaken in het licht te zetten. Hierdoor laten we een nieuwe stroom toe waarin we heling, transformatie, ruimte, vrede en liefde kunnen ervaren.                                                                                                                  Je kunt een sessie familie opstellingen boeken om meer helderheid te verkrijgen.

Familieopstellingen en Sjamanisme

Familieopstellingen laat de verbondenheid zien binnen het hele Familieveld. Dat betekent inclusief al onze voorouders die deel uitmaken van dat veld. We leven hier op aarde, zowel de mensheid nu als onze voorouders leefden van de natuur, als levende wezens maken we hiervan deel uit. Binnen het Sjamanisme is de verbinding met de voorouders, de natuur, de aarde, de zon en al het leven vanzelf sprekend. Om deze verbinding te eren zijn er vele ceremonies en rituelen.

Deze synthese van Sjamanisme en Familieopstellingen noemen we Sjamanistisch Systemisch werk. Zo slaan we een brug tussen deze twee, zodat er een dieper en breder holistisch bewustzijn ontstaat.

Systemisch Werk

Systemisch Werk – Ontdek hoe familie, maatschappij, religie en cultuur invloed hebben op je leven. Leer je plek in te nemen.                                                                    Onze persoonlijke ziel is verbonden met het grotere geheel en liefde is onze levenskracht.

Training Sjamanistisch Systemisch Werk en Soul Quest

Ben je op zoek naar een manier om meer verbinding te voelen met je familie en oorsprong?

Samen met Jacqueline de Vries van Lichtcentrum Amsterdam geven we de training in Sjamanistisch Systemisch Werk, welke 16 dagen, eens per maand een of twee dagen is, met daarin ook een 4-daagse Soul Quest in Noord Frankrijk, waarbij we voornamelijk in en met de natuur werken. In deze training gebruiken we het Levens Wiel  van Daan van Kampenhout in combinatie met het Systemische werk wat we door de jaren heen ontwikkeld hebben.            

Levenswiel van de 4 Zielenvelden

In deze training nemen we steeds als uitgangs punt het Levenswiel van de 4 Ziel groepen: (Dit wiel is geïnspireerd op het levenswiel van Daan van Kampenhout)

  • de Universele Ziel
  • de Familie ziel,
  • de Collectieve Ziel
  • de Individuele Ziel
  • Dit hebben we aangevuld met Moeder Aarde, Vader Zon en Grootmoeder Maan. Great Spirit, de Bron, het Goddelijke, de vonk van het leven zelf, de spirit die in alles aanwezig is. (hier zijn meer benamingen voor)

Landkaart en kompas

Dit wiel fungeert zowel als een landkaart en als kompas en helpt je daarmee om steeds weer te kijken waar je nu staat en hoe jij je verhoudt met elk veld. We zijn namelijk altijd onbewust of bewust verbonden met deze Ziel’s velden. Het is elke keer weer de vraag hoe we vanuit onze individuele ziel/zelf hier mee verhouden. Op welk gebied hebben we wat uit te zoeken?  Verbinding mee aan te gaan, te omarmen of op te lossen? Hoe kunnen we blijven schaven en slijpen aan onszelf ? Wat is onze ziel missie. ? Wanneer dat de vraagstelling wordt dan zal je getoond worden wat er nog opgeruimd dient te worden. Daardoor krijg je weer ruimte om te ontvangen wat je nodig hebt om op je pad verder te gaan.

De training sjamanistisch systemisch werk

De training is vooral ervaringsgericht. Je leert het levenswiel van de vier Ziels groepen door het te ervaren en steeds dieper inzichtelijk te voelen hoe de respectievelijk velden werken en aanvoelen. Je wordt je bewust hoe je in het leven staat en wat je plek is in het grote geheel. Dit doen we door verschillende aspecten systemisch te onderzoeken die daar bij horen zoals de plek binnen je familie, gezin, je werk, de relatie met je zelf en de verbinding met de natuur in en om je heen. Je ontmoet en verbindt je met je eigen ziel en leert hoe je je steeds weer verhoudt met de andere ziel groepen. Het wiel is leidend, voor elk blok nemen we een ander aspect in onze aandacht.

Onderzoeken en ervaren.

Je wordt telkens opnieuw weer uitgenodigd om in contact te komen met wie je werkelijk bent. Te oefenen in het laten zien, voelen en ervaren wat er in je leeft. We bewegen ons samen binnen de veiligheid van de Cirkel waarin we elkaar steeds opnieuw ontmoeten. De energie van de cirkel staat voor vertrouwen, verbinding, gelijkwaardigheid, oneindigheid en eenheid. Zo werken en bewegen we steeds op meerdere lagen/dimensies tegelijk. Dit alles onderzoeken en ervaren we door het werken met sjamanistische rituelen, sharing, inquiry, systemische opstellingen, meditatie, dans en beweging.

Training Sjamanistisch Systemisch werk

Wat je leert op een rijtje

* Systemisch werk
* Rituelen en ceremonies met het Levenswiel van de vier Ziels groepen
* Familie – Voorouder velden – Mannen/Vrouwen lijn
* Verbinden met de ongeziene wereld, gidsen/hulpbronnen
* Je eigen sacred space
* Sharing
* Inquiry
* Expressie stem en dans

Onze visie

“We gaan ervan uit dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Onze werkelijke essentie is liefde. Liefde voor onszelf, de wereld, de natuur, de planeet, de mensheid en onze voorouders. Vanuit ons hart staan we hiermee in verbinding dit geeft ons een diepere verbindende kracht, inzicht en steun.”
We werken samen onder de naam Soul Movements. Wij beiden hebben zeer veel ervaring opgedaan in allerlei trainingen, opleidingen en door het leven zelf. We zien onszelf in het stadium van elders, met alle respect.

Voel je dat je geroepen wordt en wil je onderzoeken, drempels nemen en kijken naar wat er wil bewegen? Je bent welkom in de Cirkel, jouw plek wacht op je om door je in genomen te worden! Kijk voor de eerstvolgende Training en/of workshops op de agenda.

Data voor de komende training:                                                                                                  19 oktober, 15 en 16 november, 14 december, 24 en 25 januari, 22 februari, 21 en 22 maart, 26 april,  28 mei t/m 1 juni (Natuur beleving in Noord Frankrijk) en de laatste dag op 21 juni.

Aanmelden: https://lichtcentrumamsterdam.nl/trainingen/jaartraining-sjamanistisch-systemisch-werk/

Zelf geef ik mannen groepen vanuit deze zienswijze.                             

Ook geef ik privé sessies op het gebied van opstellingen in combinatie met het sjamanisme.

Deze zijn terug te vinden in de agenda.

https://atten.org/wp-admin/post.php?post=694&action=edit